Skip to main content

Voor hulpverleners

Doorverwijzingen

Ik geef therapie aan volwassenen die een verlieservaring meegemaakt hebben. Het kan een verlies zijn door overlijden of een ander verlies.

Wil je een cliënt naar me doorverwijzen? Jij of je cliënt kunnen me bereiken op het nummer 0473 68 99 93 of stuur een mailtje naar liese@ikengij.be.

Een individueel gesprek kost €60 (50 minuten).

Ik probeer cliënten zo snel mogelijk op te vangen.

Indien de cliënt hiermee akkoord gaat, houd ik de huisarts op de hoogte van het traject zodat er samengewerkt kan worden.

Ik moet hierbij vermelden dat ik geen therapie geef aan kinderen, koppels die enkel op zoek zijn naar relatietherapie, of mensen die op zoek zijn naar therapie specifiek gericht op het omgaan met autisme, adhd, persoonlijkheidsproblematiek, …

Intervisie

Ben je hulpverlener? Heb je een cliënt die een verlieservaring meegemaakt heeft en vraag je je af hoe je hem of haar het beste ondersteunt? Heb je een ingewikkelde casus en zoek je iemand die er mee naar kijkt?

Ik kijk graag samen met jou mee naar de casus. Samen bekijken we je vragen en zoeken we naar antwoorden die je verder helpen.

Een samenkomst van 50 minuten kost €60. Contacteer me gerust op het nummer 0473 68 99 93 of stuur een mailtje naar liese@ikengij.be. 
Rouw bij hulpverleners

Als hulpverlener kom je ook verliezen tegen: je verliest cliënten, collega’s, je komt in aanraking met ernstige ziektes, … . Ook deze verliezen zijn belangrijk en kunnen een grote invloed hebben op jou als persoon.

Toch is deze vorm van verlies niet altijd zichtbaar. Als hulpverlener wordt ons geleerd om op een professionele manier met het werk om te gaan. Om een zekere afstand te bewaren. Om het achter je te laten als je naar huis gaat.

En dat lukt meestal, tenzij dat niet zo is. Tenzij een verlies bij je blijft. Tenzij je voelt dat het verlies, of de opgestapelde verliezen, in je hoofd blijven spoken, je er verdrietig of boos om bent of je je er niet goed door kan concentreren.

Herken jij dit? Wil je graag ondersteuning bij het proces van verwerking? Dan ben je zeker welkom bij mij. Je kan me een mailtje sturen (liese@ikengij.be) of bellen naar 0473 68 99 93.

Vormingen

Wil je graag meer weten over rouw? Hoe rouw eruit ziet, hoe mensen rouwen, hoe je mensen kan ondersteunen, …? Ik geef vormingen op aanvraag. Meer hierover vind je in het menu ‘vorming’.

23

OKT

Vorming: Contextuele benadering in palliatieve zorg- Parentificatie

Datum:

23-10-2019

Uur:

09:00 ~ 16:30

Locatie:

Hasselt


Als kind willen we zorgen voor onze ouders, ieder op onze eigen manier. Zoals gaan helpen waar mogelijk, of heel erg ons best doen op school, of voor ons laten zorgen,.. We leren hieruit en er ontstaan bepaalde patronen die in ons geworteld geraken. Ze bepalen mee hoe we als volwassene in relatie staan tot elkaar en de wereld.

Tijdens deze vorming gaan we in op de verschillende vormen van parentificatie, zowel theoretisch, persoonlijks als professioneel: hoe herkennen we de parentificaties, bij onszelf, bij onze collega's en bij de families waar we mee werken? Hoe kunnen we met elkaar omgaan en begrip voor elkaar verhopen?

Organisatie:

Netwerk Palliatieve Zorg Limburg

Meer info:

Samenwerking

Ben jij als hulpverlener ook gespecialiseerd in rouw en verlies? Of wil je je hier verder in verdiepen?

Geef me dan even een seintje.

Misschien is er een samenwerking mogelijk.

© 2021 ik en gij - Paalsteenstraat 159, 3500 Hasselt - G: 0473 68 99 93 E: liese@ikengij.be

Website door Convert Media